sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Just go for it

Cand vrei ceva cu adevarat si nu poti avea intri in depresie.
Cand nu te simti bine undeva, cand te simti diferit fata de ceilalti, esti marginalizat.
Cand ingeniozitatea se arata din tine si se observa ca esti un om briliant, toata lumea va face tot posibilul pentru a-ti lua o tranta cat mai dureroasa.

Uita toate astea...

Daca esti nefericit, ce te tine aici? Ce te opreste sa mergi mai departe, sa-ti schimbi mediul, prietenii, chiar sa-ti refaci intreaga viata. Ti s-a oferit o sansa, ia-o! Accept-o! Pleaca, uita, renaste. Sansele niciodata nu se pierd. Daca tu ai ratat una, fi sigur ca cineva o va gasi. Si aici se ajunge la notiunea mea favorita, anume libertate. Aud mereu in jur ,,trebuie, sunt obligat, am de facut". De ce atata stres? De ce avem idiotul, inutilul si inoportunul obicei de a ne complica viata? Cand nu-ti place ceva, pleaca. Pentru ca inca poti face aceasta miscare fara a suferi mari consecinte. Pentru ca ti se permite sa fii liber si ar trebui sa profiti de asta, sa nu ai retineri si sa scapi de inhibitii...
Mereu ai crezut ca ceva te tine legat de acest loc, nu? Te-ai gandit ca e ciudat sa-l abandonezi dupa ce ti-ai petrecut ani din viata aici, in preajma acelorasi oameni, frecventand aceleasi locuri. Problema este ca niciodata nu te-ai gandit ca undeva acolo, poti da peste altceva mai bun, poti fi cine vrei dar intr-o alta lume. Tentant, nu? Si atunci de ce nu mergi sa iei acel lucru?
Pentru ca ti-e frica...sa nu gresesti, sa nu o faci lata, sa nu te poti adapta.
Stii cum se pot numi astea? Prostii!
Oare merita sa ne irosim viata lovindu-ne de bariere pe care noi ni le impunem? Merita sa traim in acelasi cadru alcatuit din cliseele pe care le-au trait sute de generatii? Sa ne inconjuram de reguli care nu-si au rostul, existenta lor fiind explicata vag prin sintagma ,,pentru ca asa se face de ani buni"?
Da, de generatii se repeta unele lucruri. Nu se poate numi istorie, ci asa cum am spus mai sus, este un cliseu. Cum timpul inainteaza, cum atunci eram in 1965 si acum in 2011, cum parintii sunt diferiti de noi, asa ar trebui sa evolueze si niste stiluri de viata. Ti s-a dat ocazia sa fii liber, sa ai propria ta gandire, sa te bucuri de faptul ca esti om. De ce sa nu profiti de avantaje?

Vrei ceva? Go for it!!!
Pentru ca nimeni nu te va opri...si daca cineva o sa incerce asta, ignora-l. Nu va reusi.

5 comentarii:

Crâmpeie cotidiene spunea...

Îndemnul tău este unul bun. Perseverenţa ce o avem în ceea ce facem ne demonstrează cât suntem de serioşi, stabili, încrezători şi puternici. Dar ce-ar fi să spui STOP şi să aştepţi ca lucrurile să se aranjeze singure? Doar pe motivul indiferenţei şi obiselii.
Gândeşte-te mai întâi şi la teoria haosului.

Milk Chocolate spunea...

Nu pot spune ca sustin in mod deosebit teoria haosului. Insa ceea ce spui tu pentru mine se aplica atunci cand nu am nici o idee cam unde ar trebui sa indrept mersul lucrurilor. Atunci ma las dusa de val si astept sa vad cum se face o ordine dupa care sa ma iau. Dar crede-ma, daca poti sa detii controlul, fa-o! E mai sigur asa. Plus ca nu va exista ceva in mod deosebit care sa-ti faca vreo surpriza neplacuta.

Ana Gabriela spunea...

Go for it! grozav final...e adevarat ca traim intr-o lume de care nu ne putem debarasa asa usor si poate ca nu doar cliseele sunt de vina, ci si o retinere intima a sinelui nostru, important e ca ceea ce decidem sa facem cu viata noastra sa nu devina un regret in viitor...salutari draga mea MiCho!

Milk Chocolate spunea...

Salutari, iubita mea Raza de Soare! Da, e vorba despre retineri sau deprinderi formate. Poate ca ne-ar fi mai usor sa plecam daca nu ne-ar merge bine, daca am fi devastati, distrusi. Dar cand viata ta e buna asa cum e, intervin anumite retineri. In primul rand, cand trebuie sa faci un pas ca asta, stii ca nu te mai intorci. Si asta inseamna sa-ti asumi un risc. Un risc care consta intr-o viata si mai buna acolo unde ajungi sau intr-una in care te vei adapta cu greu. Nu risti, nu castigi. Personal, cred ca oamenilor le este frica de luat asemenea decizii deoarece nu sunt suficient de responsabili sau evoluati. Vreau sa-ti spun ca mi-a luat mult sa ma gandesc la o astfel de posibilitate, dar stiu ca va veni si stiu si ce voi raspunde.

Crâmpeie cotidiene spunea...

Iepurele sare de unde te aştepţi mai puţin.

Trimiteți un comentariu